Bewegend mediteren

In deze cursus gaan we door middel van eenvoudige oefeningen die we heel langzaam doen met onze volle aandacht in het lichaam. Wat innerlijk voelbaar is komt meer bovendrijven. Je gaat meer ervaren dat je samenvalt met jezelf door de focus van aandacht naar binnen te richten, lichaam en geest worden meer een geheel. Het denken krijgt minder onze aandacht en wordt transparanter.

Deze oefeningen die oorspronkelijk uit Tibet komen, en vanuit het Boeddhisme zijn ontstaan zijn ondanks hun zachte aanpak zeer krachtig.
Zij kunnen blokkades opsporen en transformeren.
Ook wordt je oorspronkelijke levensenergie aangeraakt en geactiveerd waardoor er diepe gevoelens van energie, ontspanning en voldoening kunnen ontstaan. Het werkt verjongend.

We zullen werken met geleide meditaties, ademoefeningen, en eenvoudige yogaoefeningen
Ook zal er ruimte zijn voor het uitwisselen van ervaringen en krijg je de oefening mee.

Hieronder wat uitspraken van cursisten:

In het dagelijks leven merk ik dat mijn houding veranderd en soms in bv. een vergadering ik even meer bij mezelf in mijn lijf ben en dat vind ik winst. De avond zelf geeft mij ontspanning.

Voel me wat meer geaard, meer energie, voel mij kwieker, meer begrip voor mijn lijf en denken.

             Kan wat meer bij mezelf blijven.

Meer lichamelijk bewustzijn, nog meer het besef dat het gezond en helend is om dicht bij jezelf/ je lichaam / je gevoel te blijven. Het bewustzijn dat dat af en toe he-le-maal niet lukt en je je weer hebt laten meeslepen in de maalstroom, je wensen, je gedachten, je verhalen en verwachtingen van anderen. Leerzaam dus.

Ook naar anderen voel ik me rustiger en relativerender, begripvoller, meer in staat om de zaken die bij de ander horen ook bij de ander te laten.

De oefeningen geven me rust als ik ze doe, voel me meer down to earth / aardser. En ik merk dat anderen me minder uitmaken. Wat raar klinkt, maar een goed teken is.

Meer lichaamsbewustzijn; op een nacht was ik hevig aan het denken. Tijdens het oefenen had je gezegd het denken schuift er enkel tussen - een mooi handvat heb je me daar gegeven - hierdoor zag ik hoe het bij mij werkte en kon ik de gedachten loslaten, heel mooi.